Dávid Kornél is feltűnhet a Michael Jordanről szóló dokumentumfilmbenAkár még Dávid Kornél, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) történetének egyetlen magyar játékosa is feltűnhet a Chicago Bulls 1997/98-as szezonját, illetve Michael Jordan pályafutását feldolgozó dokumentumfilm-sorozat következő epizódjaiban.

   
A magyar kosaras ugyan csak egy évvel később mutatkozott be az NBA-ben, ám az utókor számára megörökített idényt megelőzően az előszezonban együtt készült a kerettel. Ahogyan a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában elmondta, neki is megvan a legendás edző, az utolsó chicagói idényére készülő Phil Jackson által átadott - a klub, a csapat beosztását és szabályait tartalmazó - kézikönyv, amely a Last Dance (Utolsó tánc) munkacímet kapta. A tízrészes alkotást Európában a Netflixen keresztül lehet elérni, a magyar címe: Michael Jordan - Az utolsó bajnokságig.
   
A sorozat első két epizódját múlt vasárnap mutatták be. Dávid Kornél elmondta, a készítők nagyon jól megtalálták az arányt abban a tekintetben, hogy ne csak a kosárlabda-rajongókat érdekelje az alkotás, hanem azokat is, akik nem követték figyelemmel azt az időszakot. Hozzátette, a sorozat várhatóan a folytatásban is arra keresi majd a válaszokat, hogy miképpen tudott ekkora sikereket elérni az a csapat, amelyben ennyi különböző személyiség, Jordan mellett Scottie Pippen vagy éppen Dennis Rodman játszott. Emellett megtudhatják a nézők, miért is tartják Jordant minden idők legjobb kosárlabdázójának, és talán még az elmúlt évtizedekben LeBron James-en felnőtt generáció tagjai is elgondolkoznak.
   
Dávid Kornél megjegyezte, kissé "önző módon" figyelte az első két részt abból a szempontból, hogy vajon feltűnik-e a képkockákon, de egyelőre az edzőtáborból még nem sok jelenetet vágtak be a készítők. Hozzátette, azért még elképzelhető a feltűnése, ugyanis Jordannek volt egy emlékezetes összeszólalkozása a horvát Toni Kukoccsal, amit ő személyesen követett végig a parketten.
   
Az első két epizódot 6,3 millióan követték figyelemmel az Egyesült Államokban, ez az ESPN csatorna történetben abszolút csúcs a  dokumentumfilmek között.

MTI
Close Menu