Elfogták a Fekete-erdőben bujkáló férfit, aki lefegyverzett négy rendőrt

Elfogták pénteken a Fekete-erdőben azt a férfit, aki lefegyverzett négy rendőrt, és eltűnt a németországi hegyvidéken.


 

Az offenburgi rendőrkapitányság péntek esti tájékoztatóján elmondták, hogy a férfit egy különleges bevetési egység fogta el a Baden-Württemberg tartományi Oppenau térségében egy bozótos vidéken. Két szemtanú bejelentése alapján találták meg. Már várta a rendőröket, a földön ült, előtte a zsákmányolt négy szolgálati fegyverrel, az ölében íjjal. Volt nála egy ötödik lőfegyver is. Elfogása közben könnyebben megsebesült, és könnyebb sebesülést szenvedett egy rendőr is.
   
A rendőrségi közleményekben Yves Etienne Rausch néven azonosított német állampolgárt hat napig keresték. Több száz rendőrt, hőkamerával is felszerelt helikoptereket és nyomkövető kutyákat is bevetettek. A művelet irányítói éppen stratégiát váltottak, amikor sikerült kézre keríteni. Pénteken felhívást tettek közzé, kérve Yves Etienne Rausch-t, hogy jöjjön elő és adja fel magát. Még tartott a felhívást ismertető sajtótájékoztató, amikor befutottak a hollétéről szóló értesülések.
   
A hatóságok a fegyverek iránt erősen vonzódó és a vadonban magát jól kiismerő, tapasztalt természetjáróként jellemezték a bejelentett lakóhellyel nem rendelkező, büntetett előéletű férfit. A 31 éves munkanélküli asztalos eddig három évet és hat hónapot töltött börtönben, ezt a büntetést azért kapta, mert életveszélyesen megsebesített egy embert egy számszeríjjal. Legutóbb tavaly ítélték el, engedély nélküli fegyvertartás miatt pénzbüntetést kellett fizetnie.
   
A többi között antiszemita uszítás miatt is elítélt Yves Etienne Rausch Oppenauban nőtt fel, az idejét az emberek társasága helyett a hegyekben töltő különcként tartották számon a kisvárosban. Vasárnap ismét összetűzésbe került rendőrökkel, akik egy terepszínű ruhát viselő és íjjal felfegyverzett ismeretlenről szóló bejelentésre kerestek fel egy erdei házat. A férfi az ellenőrzés kezdetén együttműködő volt, majd hirtelen lőfegyvert fogott a rendőrökre, és felszólította őket, hogy helyezzék a földre szolgálati fegyverüket, és lépjenek hátra.

Végül a zsákmányolt fegyverekkel eltűnt a francia határtól nem messze fekvő erdő sűrűjében. Azóta keresték.

MTI
Close Menu