Kánikula nem, de eső okozta izgalmak a Magyar Nagydíjon

Kánikula nem, de eső okozta izgalmak annál inkább lehetnek a Magyar Nagydíjon – közölte Simon Gergő, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa pénteken.A meteorológus kiemelte: egy magassági hidegörvény érte el a Kárpát-medencét, aminek a hatására általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak időnként szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Így változékony, csapadékos időjárásra lehet számítani a nagydíj során.

Szombaton erősen felhős, borongós idővel indul a nap, délutánra vékonyodhat el kissé a felhőzet. Reggel, kora délelőtt még tartós eső várható, majd délutánra már jelentősen csökken a csapadékhajlam, vagyis az időmérő edzést legfeljebb futó záporok zavarhatják.

Időnként megélénkülhet az északnyugati szél. A maximum-hőmérséklet 20, 21 fok körül alakul.

Vasárnap kezdetben erősen felhős lesz az ég, majd délután szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, illetve rövid napos periódusok is lehetnek.

A késő délelőtti óráktól kezdődően zápor, zivatar is kialakulhat, így az igazi izgalmak csapadék tekintetében is a vasárnap délutáni órákban kezdődnek. Egy intenzívebb zápor- vagy zivatargóc kialakulása esetén hirtelen változhat a pálya nedvességi karakterisztikája, ami igazi kihívást jelenthet a csapatoknak a futam során.

Időnként a szél is megélénkülhet, a hőmérséklet pedig 24-25 fok körül alakul majd 

– fejtette ki a meteorológus.

MTI
Close Menu