Vecsési savanyún sült oldalas recept

Elkészítése:

Az oldalast tetszés szerinti nagyságúra daraboljuk. A fűszereket (fokhagyma, aprított lestyán, só, bors, paprika) némi olajjal összekeverjük, majd ezzel kenjük át a húsokat.

1 éjszakára a hűtőbe téve pihentetjük. Ha már a pihentetésnél tartunk, érdemes a római tálat is 1 éjszakára vízbe áztatni, mert így minden zsiradék nélkül szinte csak megpároljuk (sütjük) az ételt.

A húsokat sütés előtt a római tálba tesszük, a hús alá kerül a savanyú káposzta, illetve tehetünk még mellé felezett/negyedelt vöröshagymát, paradicsomot, és fokhagymát is.

A sütőt nem kell előmelegíteni. A tálat még hidegen tesszük a sütőbe, és kezdjük meg a sütést 180 fokon, nagyjából 1-1,5 órán keresztül.

Az utolsó negyed órában vegyük le róla a tetejét, és pirítsuk meg. Eközben a köretet is elkészíthetjük, ami nálunk petrezselymes újburgonya volt.


Tipp:

A petrezselymes burgonyához a krumplikat csak alaposan megmostam, tepsibe tettem, és jól megsóztam, majd meglocsoltam olajjal. Fóliával letakarva tettem a már meleg sütőbe, ahol a hússal együtt készült el.

Close Menu