BKK: futóverseny miatt változik a közlekedés szombat este a Várkert Bazárnál

Szombaton este és éjjel rendezik a Generali Night Run Budapest futóversenyt a Várkert Bazár környékén, ezért közlekedési változásokra kell készülni a környéken - közölte a Budapesti Közlekedési Központ szerdán az MTI-vel.


 

  

Mint írták, a verseny előkészítési, bontási munkálatai és a rendezvény biztonságos lebonyolítása miatt július 31-én, szombaton 14 órától augusztus 1-jén, vasárnap hajnalig lezárják a Várkert rakpartot. Szombaton 19 óra és vasárnap hajnali 1:30 között a Várkert rakpart mellett teljesen lezárják a Palota utat, a Hunyadi János utat és az Alagutat, valamint részlegesen korlátozzák a Dísz tér és a Clark Ádám tér forgalmát is.
    
A lezárás érinti a közösségi közlekedést is, a 19-es villamos szombaton 14 órától üzemzárásig két szakaszon, a Bécsi út/Vörösvári út és a Batthyány tér, illetve a Kelenföld vasútállomás és a Rudas Gyógyfürdő között közlekedik, a 41-es villamos pedig módosított útvonalon, a Krisztina körúton át jár a Széll Kálmán tér érintésével.
    
A 105-ös busz módosított útvonalon, a Várkert rakpart helyett az Attila úton, illetve a Krisztina körúton jár, nem érinti a Várkert bazár és a Clark Ádám tér megállókat. A 109-es busz szombaton 14 és 19 óra között meghosszabbított útvonalon, a Batthyány tér helyett a Dózsa György térig jár. Szombaton 19 órától üzemzárásig a 16-os buszok helyett a sűrűbben közlekedő 16A buszokkal lehet utazni.
    
A 916-os éjszakai busz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Dísz tér között jár, a 990-es busz pedig vasárnap 1:30-ig módosított útvonalon jár, nem érinti a Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megállókat. A Batthyány téren a Normafa felé a 39-es busz megállójában állnak meg a buszok.
    
A BKK hozzátette: az utazás megtervezéséhez érdemes a BKK Futár alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez.

MTI
Close Menu